Gezondheidscentrum Dijkweg, Dijkweg 127, 2675 AC Honselersdijk, 06 46446055

Wat me aansprak in de begeleiding was dat Hester erin geloofde

Ik was niet op zoek naar hulp. Ik heb aangenomen dat ik oké ben zoals ik ben. 

Hester kwam op mijn pad. Zij sprak het deel in mij aan wat natuurlijk besefte dat overgewicht niet gezond is en dat ik iets kon doen om het aan te pakken.

Wat me aansprak in de begeleiding was dat Hester erin geloofde, ze is enthousiast en gaat ervoor. Ik was er zelf alles behalve van overtuigd dat het me zou lukken om op het streefgewicht te komen. Wat ik helpend vond was uitleg wat gezond eten is en hoe iets werkt in het lichaam, bijvoorbeeld waar mijn behoefte aan suiker vandaan komt en waarom het zo moeilijk is om deze te stoppen. 

Ik zag overal mensen met overgewicht en voelde ineens de ernst van het probleem, dat mensen zichzelf ziek en kapot maken. Ik ben nu zo blij met een gezond gewicht. Ik heb corona gehad en weet niet hoe het gegaan zou zijn als ik overgewicht had gehad. 

De winter is een periode waarin ik minder beweeg, waarin ik de zon, het buitenleven mis. Ik heb meer gegeten dan ik zou willen en dat voel ik. Het is af en toe weer afkicken en de focus op gezond eten en leven hebben. Dat is wel de weg die ik wil.