Gezondheidscentrum Dijkweg, Dijkweg 127, 2675 AC Honselersdijk, 06 46446055

Hester van der Leeden

Heb je gezondheidsklachten en vraag je je af of dat aan je eetgewoonten zou kunnen liggen? Of heb je wel eens het gevoel dat je tegenwoordig helemaal niets meer kunt eten, omdat met alles wel wat mis lijkt te zijn? Misschien wil je wel dat er iets verandert aan de manier hoe jij met bepaalde situaties of relaties omgaat, maar lukt het je niet om de patronen die je in de weg zitten te doorbreken. 

Ik ben Hester, natuurvoedingskundige en holistisch leefstijlcoach met een passie voor lekker koken en eten. Ik geef je bijvoorbeeld een persoonlijk voedingsadvies, volledig afgestemd op jouw situatie en mogelijkheden. Mijn coaching komt goed van pas als je wel aan de slag wil, maar je tegen patronen aanloopt die dat moeilijk voor je maken. Het kan ook zijn dat je gewoon niet lekker in je vel steekt, maar je niet exact weet waar het vandaan komt. Met coaching kun je dit onderzoeken en, met mij aan je zijde, veranderen. 

Je kunt zelf heel veel invloed uitoefenen op hoe je je voelt, met wat je eet en hoe je leeft. Maar een gemiddeld mens bestaat niet, en wat voor de één werkt hoeft voor de ander de juiste oplossing niet te zijn. Ik wijs je graag de weg in het doolhof van alle informatie en hypes. Zodat je vindt wat bij je past. 

Spreekt dit je aan, schroom dan niet om contact met me op te nemen voor een kennismaking. Het kost je niets en kan je heel veel opleveren!

Hester van der Leeden

Van een passie voor voeding tot natuurvoedingskundige en leefstijlcoach

 • Hoe het begon
  Lekker koken en er daarna van genieten, dat zat er van jongs af aan in. Rond m’n twintigste kookte ik in een eetcafé. Later kwam daar de interesse voor natuurlijke voeding en gezondheid bij. Gewoon omdat ik geen onnodige toevoegingen wilde in mijn eten, en ik daarbij ook ontdekte dat je er zelf mee kunt beïnvloeden hoe je je voelt. Maar met de enorme hoeveelheid informatie die beschikbaar was, wist ik niet meer wat ik nou wel of niet moest geloven. De hypes volgden elkaar in snel tempo op en de gezondheidsgoeroes rolden over elkaar heen om te vertellen hoe zij er tegenaan kijken.
 • De opleidingen die volgden
  Ik wilde zélf wel eens weten hoe het nou echt zat, zodat ik mijn eigen keuzes kon maken op basis van kennis. Ik ben nu afgestudeerd natuurvoedingskundige, nadat ik de 3-jarige opleiding van Academie Kraaybeekerhof in Driebergen heb voltooid. Daar leerde ik niet alleen wat natuurvoeding is en hoe je dit bereidt. De vakken diëtiek, medische basiskennis en voeding bij gezondheid en ziekte kwamen aan bod, maar ook de holistische kijk op de gezondheid van de mens in relatie tot z’n omgeving. Wat zijn hierbij duurzame keuzes? Hierdoor weet ik wat de invloed van voeding en leefstijl zijn op je gezondheid en hoe je dit positief kunt beïnvloeden. Het zelfgenezend vermogen van je lichaam en geest is enorm, en met de juiste aanpak zorg je ervoor dat je je fitter voelt en lekkerder in je vel zit. Nadat ik deze opleiding had afgerond voelde ik de behoefte om me meer te verdiepen in coaching. Hierdoor kan ik mijn cliënten niet alleen een goed advies geven maar je ook begeleiden als je tegen bepaalde patronen aanloopt. Ik volgde de prachtige 2-jarige opleiding Holistisch Leefstijlcoach aan de Academie voor holistisch coachen in Bilthoven. Sindsdien weet ik je te begeleiden op het gebied van stressbalans, ademhaling, slaap, beweging, zingeving, mindfulness.. Je bent een combinatie van deze factoren en als er een balans hiertussen is dan ben jij op je best.
 • De specialisatie en verdieping
  Mijn eindwerkstuk voor de opleiding ging over het microbioom (in de volksmond ook wel darmflora genoemd) in relatie tot ADHD en autisme. Of dit van invloed is, daar wordt nog veel onderzoek naar gedaan. Laat ik me voorzichtig uitdrukken en zeggen dat daar wel aanwijzingen voor zijn.Omdat ik veel interesse heb in de werking van de darmen, en ik mijn kennis na het lezen van allerlei boeken hierover verder wilde uitbreiden, heb ik de studiedagen ‘Het microbioom’ aan Academie Kraaybeekerhof en ‘Voeding voor brein en darmen’ bij Ortho Health Foundation door Rieneke Dijkinga gevolgd. Kort gezegd: gezondheid en ziekte huist in je darmen. Zorg je goed voor je darmen met alle nuttige bacteriën erin, dan zorg je voor een goede gezondheid. Je moet natuurlijk wel eerst weten hóe dan. Het zal je soms verbazen dat iets minder gezond voor je is dan het lijkt. Wist je dat de darmen ook wel het tweede brein worden genoemd, vanwege de wisselwerking met je hersenen en de invloed daarvan op hoe het met je gaat?
 • Goed gekruid
  Dankzij het vak kruidenleer en mijn stage bij een biologische kruidentuin werd ik enthousiast over de toepassingen van kruiden in je voeding en ter ondersteuning van je gezondheid. Daarom heb ik ter verdieping vervolgens de cursus ‘28 meest geneeskrachtige kruiden van Nederland‘ gevolgd. 28 vrijdagavonden waarop iedere plant tot in detail werd bekeken om de eigenschappen en toepassingen goed te leren kennen. Heerlijk om te leren en toe te passen.
 • Potjes en pilletjes
  Omdat ik van mening ben dat het nodig kan zijn om ter ondersteuning voor supplementen te kiezen, heb ik verschillende cursussen gevolgd zodat ik ook hierin kan adviseren.Ik volg natuurlijk alle actuele inzichten op mijn vakgebied, die gefundeerd zijn op wetenschappelijk onderzoek (dus zoveel mogelijk volgens evidence based practice) en niet gebaseerd op hypes. De ontwikkelingen staan nooit stil, en waarvan 15 jaar geleden gedacht werd dat het goede voeding was is de conclusie nu soms heel anders. En oh ja, ik weet hoe moeilijk het soms kan zijn om de goede keuzes toe te passen in het dagelijks leven. Onze twee kinderen houden mij hiervan bewust. Maar met kleine aanpassingen op een rustig tempo bereik je uiteindelijk ook je doel. Met de juiste aanpak hoeft het niet zo’n stijd te geven als dat je nu misschien voorziet.
 • Studie, bijscholing en kennisverbreding op een rij:
  – 3-jarige opleiding natuurvoedingskundige Academie Kraaybeekerhof Driebergen
  – 2- jarige opleiding Holistisch Leefstijlcoach Academie Holistisch Coachen Bilthoven
  – Cursus microbioom Academie Kraaybeekerhof
  – Cursus Voeding voor brein en darmen van Ortho Health Foundation
  – Cursus behandelprotocol Burn-Out van Ortho Health Foundation
  – Cursus behandelprotocol Insulineresistentie/keer diabetes type 2 om van Ortho Health Foundation
  – Cursus De 28 meest geneeskrachtige kruiden van Nederland
  – Cursus Solgar supplementen A-Z
  – Cursus Vitakruid supplementen A-Z
  Daarnaast volg ik wekelijks afwisselend lezingen en webinars op het gebied van gezondheid, ziekte en voeding. 
 • Speciale interesse voor en kennis van:
  – Darmgezondheid, prikkelbare darm
  – Diabetes type 2 en insulinerestistentie omkeren
  – ADHD / ADD (3 in het huishouden dus ook veel ervaring)
  – Burn-out (Naast de cursus behandelprotocol ben ik ook ervaringsdeskundige op dit gebied. Fijn om te weten dat ik echt begrijp wat er met je gebeurt als je zoiets overkomt.)
  – Overgewicht
  – Overgangsklachten verminderen
  – Vegetarische voeding en koken
  – Sport en voeding
  – Voeding voor ouderen en kinderen

Nieuwsgierig geworden?

Maak een vrijblijvende afspraak