Gezondheidscentrum Dijkweg, Dijkweg 127, 2675 AC Honselersdijk, 06 46446055

Ik heb het gezien als een investering in mijzelf

Begin van dit jaar ben ik gestart met mijn zoektocht naar een beter eetpatroon. Al jaren ben ik aan het tobben met mijn gewicht. De ene na de andere afvalpoging heeft de revue gepasseerd de afgelopen jaren. De één extremer dan de andere. Deze pogingen verliepen vaak al wel geslaagd, maar waren niet voor de langere termijn. Vaak als ik dan weer een paar kilo was aangekomen, bijvoorbeeld na een vakantie, kreeg ik overtollige kilo’s er voor geen mogelijkheid meer af. Toch at ik naar mijn mening heel gezond. Achteraf blijkt alleen niet in de juiste balans. Ik at magere yoghurt, salade, noten en fruit, kortom allemaal gezonde dingen. Toch kreeg ik me vinger er niet achter, waarom het dan steeds niet lukte om af te vallen.

Bij aanvang van het traject zijn mijn bloedwaardes gecontroleerd en mijn eetdagboek in kaart gebracht. Aan de hand hiervan kreeg ik een eetprogramma speciaal aangepast op mijn gewicht en mijn streefgewicht. Hester heeft me laten inzien dat je lichaam gewoon bepaalde voedingsmiddelen nodig heeft voor een goede basis. Dat producten als volle kwark, olijfolie en dergelijke niet slecht voor je zijn. Deze producten zijn ook bouwstoffen voor je lichaam. Door de juiste verhouding van de aanbevolen voeding kun je ook echt af met 3 maaltijden per dag, zonder dat je de hele dag honger hebt. Ook al moest ik in het begin echt wennen aan de afgewogen hoeveelheden. In het begin dacht ik echt, zo weinig! Maar het is echt genoeg, zelfs als je intensief gaat sporten. In het begin kost het wat tijd om de hoeveelheden af te wegen, maar op een gegeven moment weet je hoeveel je ongeveer mag en kan eten.

Nu 5 maanden later ben ik ca. 10 kilo afgevallen en voel ik me goed. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. Ik durf bepaalde kledingstukken weer te dragen, zonder dat ik steeds denk ‘dit kan echt niet’. Mijn huid is ook verbeterd, deze voelt nu veel zachter aan en is veel rustiger geworden. Tijdens het sporten voel ik me energieker. Doordat ik wat kilo’s kwijt ben, ben ik ook sneller geworden tijdens mijn hockeywedstrijden. Ik ben zo blij met het resultaat dat ik nu veel bewuster omga met eten. Als ik nu een keer ‘teveel’ eet, bijvoorbeeld als ik uit eten ga of als ik een verjaardag heb, is het er ook met 1-2 dagen weer af. Gewoon weer de hoeveelheden en de gezonde voeding oppakken en de extra kilo is er zo weer af. Doordat mijn lichaam het overtollige gewicht kwijt is, is mijn verbrandingsmechanisme ook weer ‘normaal’. Door de 3 eetmomenten per dag gaat mijn lichaam de voeding verbranden in de uren er tussen, zonder dat mijn bloedsuikerspiegel steeds omhoog gaat.

Hester heeft me geleerd hoe dit proces werkt en mij hierin meegenomen. De bezoekmomenten waren een stok achter de deur voor mij. Ik wilde me natuurlijk niet laten kennen. Ze is vooraf heel duidelijk geweest wat ik van haar kon verwachten en wat zij van mij verwachten. Dit heb ik als heel prettig ervaren.

Kortom, ik heb geen spijt van mijn traject. Ik heb het gezien als een investering in mijzelf, net als bijvoorbeeld een sportabonnement. Het is het dubbel en dwars waard geweest!

Bedankt, Hester