Gezondheidscentrum Dijkweg, Dijkweg 127, 2675 AC Honselersdijk | 06 46446055

Over mij

Van een passie voor voeding tot gediplomeerd natuurvoedingskundige. 

 • Hoe het begon.
  Lekker koken en er daarna van genieten, dat zat er van jongs af aan in. Rond m’n twintigste kookte ik in een eetcafé. Later kwamen daar de interesse voor natuurlijke voeding en gezondheid bij. Maar met de enorme hoeveelheid informatie die beschikbaar is, wist ik niet meer wat ik nou wel of niet moest geloven. De hypes volgen elkaar in snel tempo op en de gezondheidsgoeroes rollen over elkaar heen om te vertellen hoe zij er tegenaan kijken.
 • De opleiding die volgde
  Ik wilde zelf wel eens weten hoe het nou écht zat, zodat ik mijn eigen keuzes kon maken op basis van kennis. Ik ben nu afgestudeerd natuurvoedingskundige, nadat ik de 3-jarige opleiding van Academie Kraaybeekerhof in Driebergen heb voltooid. Daar leerde ik niet alleen wat natuurvoeding is en hoe je dit bereidt. De vakken diëtiek, medische basiskennis en voeding bij gezondheid en ziekte kwamen aan bod, maar ook de holistische kijk op de gezondheid van de mens in relatie tot z’n omgeving. Hierdoor weet ik wat de invloed van voeding en leefstijl zijn op je gezondheid en hoe je dit positief kunt beïnvloeden. Het zelfgenezend vermogen van je lichaam en geest is enorm, en met de juiste aanpak zorg je ervoor dat je je fitter voelt en lekkerder in je vel zit.
 • De specialisatie en verdieping
  Mijn eindwerkstuk voor de opleiding ging over het microbioom (in de volksmond ook wel darmflora genoemd) in relatie tot ADHD en autisme. Omdat ik veel interesse heb in de werking van de darmen en ik mijn kennis hierover wilde verdiepen heb ik de studiedagen ‘Het microbioom’ aan Academie Kraaybeekerhof en ‘Voeding voor brein en darmen’ bij Ortho Health Foundation door Rieneke Dijkinga gevolgd. Zorg je goed voor je darmen met alle nuttige bacteriën erin, dan zorg je voor een goede gezondheid. De darmen worden wel het tweede brein genoemd, vanwege de invloed ervan op je hersenen!
 • Goed gekruid
  Dankzij het vak kruidenleer en mijn stage bij een biologische kruidentuin werd ik enthousiast over de toepassingen van kruiden ter ondersteuning van je gezondheid. Daarom heb ik ter verdieping vervolgens de cursus ’28 meest geneeskrachtige kruiden van Nederland’ gevolgd. 28 vrijdagavonden waarop iedere plant tot in detail werd bekeken om de eigenschappen en toepassingen goed te leren kennen. Heerlijk om te leren en toe te passen.
 • Potjes en pilletjes
  Omdat ik van mening ben dat het soms nodig kan zijn om ter ondersteuning (tijdelijk) voor supplementen te kiezen, heb ik verschillende cursussen (Bij Solgar en Ortho Health Foundation) gevolgd zodat ik ook hierin kan adviseren. Sowieso volg ik alle actuele inzichten op mijn vakgebied, die gefundeerd zijn op wetenschappelijk onderzoek en niet gedreven door hypes. De ontwikkelingen staan nooit stil. En oh ja, ik weet hoe moeilijk het soms kan zijn om de goede keuzes toe te passen in het dagelijks leven. Onze twee kinderen houden mij hierover bewust. Maar met kleine aanpassingen op een rustig tempo bereik je uiteindelijk ook je doel.
 • Studie, bijscholing en kennisverbreding op een rij:
  – 3-jarige opleiding natuurvoedingskundige Academie Kraaybeekerhof Driebergen
  – Cursus microbioom Academie Kraaybeekerhof
  – Cursus Voeding voor brein en darmen van Ortho Health Foundation
  – Cursus protocol Insulineresistentie/keer diabetes type 2 om van Ortho Health Foundation
  – Cursus De 28 meest geneeskrachtige kruiden van Nederland
  – Cursus Solgar supplementen A-Z
  – Lezing Oer van Richard de Leth
  – Lezing Gezonde voeding van Jüglen Zwaan
  – Lezing Veroudering vertragen van Kris Verburgh
 • Speciale interesse voor en kennis van:
  – Darmgezondheid, PDS (prikkelbare darm)
  – Diabetes type 2 en insulinerestistentie omkeren
  – Overgangsklachten verminderen
  – ADHD, autisme
  – Burn-out
  – Overgewicht
  – Sporters en voeding
  – Voeding voor ouderen en kinderen
  – Vegetarisch eten en koken